Ειδικές και βιομηχανικές εφαρμογές.

Τα Θερμικά Καλώδια Νορβηγίας Nexans προσφέρουν υψηλή ποιότητα σταθερής θέρμανσης, άψογη εφαρμογή σε όλους τους τύπους των εγκαταστάσεων και είναι ιδανική λύση για όπου απαιτείται ακριβής έλεγχος θερμοκρασίας.

Για αυτόν τον λόγο χρησιμοποιούνται σε πολλές ειδικές και βιομηχανικές εφαρμογές, όπου απαιτείται υψηλή ποιότητα ελέγχου της θέρμανσης, οικονομική κατανάλωση, υψηλή θερμική απόδοση και προστασία των εγκαταστάσεων.

Στην Βιομηχανία, στην Ναυσιπλοΐα, σε Αγροτικές Εφαρμογές, στους Αυτοκινητόδρομους, στα Αεροδρόμια, στα Θερμοκήπια, στην Κτηνοτροφία και σε πολλούς άλλους κλάδους, τα Θερμικά Καλώδια Nexans προσφέρουν ιδανική θέρμανση ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες.

Ο τρόπος ελέγχου των Θερμικών Καλωδίων ποικίλει ανάλογα με την ανάγκη ελέγχου, την εγκατεστημένη ισχύ και την απαιτούμενη θερμοκρασία λειτουργίας.
Τα Θερμικά Καλώδια Nexans  ελέγχονται με απλούς θερμοστάτες, με ηλεκτρονικό τρόπο, με συστήματα κεντρικής διαχείρισης, με συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου κ.α.

Ο χρόνος ζωής των Θερμικών Καλωδίων Nexans είναι απεριόριστος και η υψηλή απόδοση της θέρμανσης παραμένει αναλλοίωτη.

Η σταθερότητα της απόδοσης τους, ο ιδανικός έλεγχος λειτουργίας και η υψηλή απόδοση θέρμανσης καθιστούν τα Θερμικά Καλώδια Νορβηγίας NEXANS την ιδανική λύση για όλες τις εξειδικευμένες απαιτήσεις θέρμανσης.

Αγροτικές εφαρμογές θερμικών καλωδίων Nexans.

Τα Θερμικά Καλώδια Νορβηγίας Nexans, χρησιμοποιούνται σε πολλές εφαρμογές στην γεωργία.

Στις αγροτικές καλλιέργειες και στα θερμοκήπια είναι πολύ συχνή η χρήση τους για θέρμανση του εδάφους, για προστασία από παγετό ή για ειδικές αγροτικές εφαρμογές υδρονέφωσης, ριζοβολίας κ.α.

Τα Θερμικά Καλώδια Nexans, εγκαταστημένα στο έδαφος, προστατεύουν τα φυτά από τον παγετό, η βλάστηση τους ξεκινά νωρίτερα και η συγκομιδή είναι μεγαλύτερη.

Επίσης με την χρήση των Θερμικών Καλωδίων NEXANS, μπορούμε να καλλιεργήσουμε είδη φυτών τα οποία θα ευδοκιμούσαν μόνο σε θερμότερα κλίματα.

Ο έλεγχος της λειτουργίας των Θερμικών Καλωδίων NEXANS, πραγματοποιείται με την χρήση αισθητηρίων εξωτερικής θερμοκρασίας και υγρασίας, σε συνδυασμό με ηλεκτρονικούς θερμοστάτες ή κεντρικό σύστημα ελέγχου.

Για όλες τις αγροτικές εφαρμογές, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους μηχανικούς της ΑΦΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ GASKLIMA & ΣΙΑ ΕΟ.

Αυτοκινητόδρομοι, προστασία από παγετό.

Στους χειμερινούς μήνες, στα επικίνδυνα σημεία των αυτοκινητοδρόμων ο πάγος δημιουργείται χωρίς προειδοποίηση και ο κίνδυνος για σοβαρά ατυχήματα είναι άμεσος.

Η εγκατάσταση των Θερμικών Καλωδίων Nexans στο οδόστρωμα, προσφέρει την καλύτερη προστασία από πάγο και χιονόστρωση ενώ συγχρόνως μηδενίζει τα έξοδα για τον καθαρισμό του οδοστρώματος.
Συγχρόνως προστατεύει το οδόστρωμα και τις οδικές κατασκευές, όπως οι μεταλλικές γέφυρες, από την μεγάλη φθορά που προκαλεί ο καθαρισμός και το αλάτι.

Ο αυτοκινητόδρομος παραμένει στεγνός αυτόματα, χωρίς να επεμβαίνουν μηχανήματα και προσωπικό και οι προϋποθέσεις που προκαλούν ατυχήματα από πάγο και χιόνι ελαχιστοποιούνται.

Τα Θερμικά Καλώδια Νορβηγίας Nexans, δεν χρειάζονται ΚΑΜΜΙΑ συντήρηση, ελέγχονται από αισθητήρια ελέγχου της εξωτερικής θερμοκρασίας και υγρασίας, σε συνδυασμό με ηλεκτρονικό θερμοστάτη προστασίας από παγετό και χιόνι.

Οι διερχόμενοι οδηγοί ενημερώνονται με φωτεινή σήμανση για την πιθανή ύπαρξη πάγου στο οδόστρωμα, καθώς και ποιες είναι οι ασφαλείς θερμαινόμενες λωρίδες κυκλοφορίας.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους μηχανικούς της ΑΦΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ GASKLIMA O.E. για όποια απορία ή διευκρίνηση.

 

Βιομηχανικές εφαρμογές θερμικών καλωδίων Nexans

Τα Θερμικά Καλώδια Νορβηγίας Nexans εφαρμόζονται με απόλυτη επιτυχία, σε μεγάλη ποικιλία βιομηχανικών εφαρμογών.

Οι εγκαταστάσεις Θερμικών Καλωδίων Nexans στην βιομηχανία αποσκοπούν στην σταθερή θερμοκρασία σωληνώσεων και υγρών, στην προστασία από παγετό σε βιομηχανικές εφαρμογές και βιομηχανικά κτίρια, σε θερμαινόμενα εργοστασιακά δάπεδα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, στην θέρμανση υγρών και δεξαμενών, στην θέρμανση ραμπών φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, αλλά και σε μεγάλη ποικιλία εξειδικευμένων εφαρμογών θέρμανσης και προστασίας.

Η πραγματική δυνατότητα εφαρμογών των Θερμικών Καλωδίων Nexans είναι απεριόριστη.

Είναι επίσης ιδανικά για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ή αναξιόπιστων συστημάτων ξεπερασμένης τεχνολογίας, προσφέροντας άριστο έλεγχο θερμοκρασίας, άμεσο θερμικό αποτέλεσμα και οικονομία στην κατανάλωση.

Τα Θερμικά Καλώδια Nexans Νορβηγίας, ελέγχονται από αισθητήρια ελέγχου θερμοκρασίας σωληνώσεων, θερμοκρασίας υγρών, εξωτερικής θερμοκρασίας και υγρασίας, σε συνδυασμό με ηλεκτρονικούς θερμοστάτες και ποικίλους τρόπους προγραμματισμού και αυτοματοποίησης.

Οι  μηχανικοί μας και τα εξειδικευμένα συνεργεία εγκατάστασης διαθέτουν μεγάλη εμπειρία σε μεγάλη ποικιλία βιομηχανικών εφαρμογών και δίνουν λύσεις σε όλες τις βιομηχανικές εφαρμογές.

Διάδρομοι προσγείωσης, αντιπαγετική προστασία.

Η χρήση των Θερμικών Καλωδίων NEXANS Νορβηγίας, είναι ο ιδανικός τρόπος για την απρόσκοπτη λειτουργία των αεροδιαδρόμων ή των τάπητων προσγείωσης - απογείωσης όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες ή χιονόπτωση.

Τα Θερμικά Καλώδια NEXANS, εγκαταστημένα στον τάπητα του αεροδιαδρόμου, φροντίζουν να διατηρείται ο τάπητας στεγνός έτσι ώστε να μην διακοπεί η χρήση του, ακόμα και σε θερμοκρασίες υπό του μηδέν.

Ομοίως στους τάπητες των ελικοδρομίων, όπου χρησιμοποιείται η αντιπαγωτική προστασία και στους διαδρόμους πρόσβασης των επιβατών.

Αντιπαγετική προστασία προσφέρεται επίσης στις κεραίες των αεροδρομίων και στα συστήματα τηλεπικοινωνιών που επηρεάζονται από συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας και παγετού.

Ο έλεγχος λειτουργίας της αντιπαγετικής προστασίας των Θερμικών Καλωδίων NEXANS, πραγματοποιείται με την χρήση αισθητηρίων εξωτερικής θερμοκρασίας και υγρασίας, σε συνδυασμό με ηλεκτρονικούς θερμοστάτες ή κεντρικό σύστημα ελέγχου.

Η χρήση των Θερμικών Καλωδίων NEXANS στους τάπητες ή στους διαδρόμους απογείωσης και προσγείωσης καθώς και η απρόσκοπτη λειτουργία των επικοινωνιών υπό συνθήκες ψύχους, συντελούν στην αποφυγή ατυχημάτων, στην διασφάλιση των εσόδων από την ορθή λειτουργία του αεροδρομίου, καθώς και στην εκτέλεση δρομολογίων έκτακτης ανάγκης.

Κτηνοτροφικές εφαρμογές θέρμανσης.

Τα Θερμικά Καλώδια Nexans, χρησιμοποιούνται στις φάρμες για την θέρμανση των δαπέδων διαβίωσης, προστατεύοντας τα από τις χαμηλές θερμοκρασίες και την παγωνιά.

Τα θερμικά καλώδια δημιουργούν θερμαινόμενα δάπεδα στις φάρμες δημιουργώντας ιδανικό περιβάλλον το οποίο επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη των ζωντανών, ενώ συγχρόνως αποτρέπει τις αρρώστιες.

Επίσης, τα Θερμικά Καλώδια Νορβηγίας Nexans, χρησιμοποιούνται για την θέρμανση του φαγητού των ζώων.

Χρησιμοποιώντας θερμικά καλώδια, έχουμε υψηλή απόδοση θέρμανσης, οικονομία στην κατανάλωση και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για πυρκαγιά ή για άμεση επαφή των ζωντανών με το σύστημα θέρμανσης.

Ο έλεγχος της λειτουργίας των Θερμικών Καλωδίων NEXANS, πραγματοποιείται με την χρήση ηλεκτρονικών προγραμματιζόμενων θερμοστατών με αισθητήρια θερμοκρασίας δαπέδου και χώρου ή με κεντρικό σύστημα ελέγχου.

Χώροι κατάψυξης

Τα Θερμικά Καλώδια Νορβηγίας Nexans, τοποθετούνται στο δάπεδο χώρων και αποθηκών κατάψυξης.

Το δάπεδο του χώρου κατάψυξης διατηρείται στεγνό και η μεταφορά των εμπορευμάτων με ανυψωτικά μηχανήματα ή κλαρκ πραγματοποιείται χωρίς προβλήματα και χωρίς τον φόβο ατυχημάτων.

Μια ακόμα χρήση των Θερμικών Καλωδίων Nexans είναι στην βάση του δαπέδου των αποθηκών κατάψυξης, προς αποφυγή της δημιουργίας υγρασίας και την καταστροφή των δομικών υλικών και των μονωτικών επιστρώσεων του δαπέδου.

Τα Θερμικά Καλώδια Νορβηγίας Nexans χρησιμοποιούνται επίσης στις πόρτες των αποθηκών κατάψυξης, προς αποφυγή δημιουργίας πάγου στους μηχανισμούς της πόρτας.

Ο έλεγχος των Θερμικών Καλωδίων Nexans, πραγματοποιείται με την χρήση ηλεκτρονικών θερμοστατών αισθητηρίου δαπέδου.
Το αισθητήριο δαπέδου ελέγχει την θερμοκρασία του δαπέδου ή απευθείας την θερμοκρασία του Θερμικού Καλωδίου.