Συχνές Ερωτήσεις

NEXANS. Θερμικά Καλώδια Νορβηγίας.
Ηλεκτρική Ενδοδαπέδια Θέρμανση.

Γιατί να προτιμήσω την Ενδοδαπέδια Θέρμανση με Θερμικά Καλώδια Νορβηγίας NEXANS;

Η ενδοδαπέδια θέρμανση NEXANS προσφέρει σταθερή υψηλή απόδοση υγιεινής θέρμανσης, έχει υψηλή μηχανική αντοχή με απεριόριστο χρόνο ζωής, η θέρμανση ελέγχεται αυτόνομα σε κάθε δωμάτιο χωριστά, δεν προκαλούνται βλάβες και δυσλειτουργία, ενώ η θέρμανση έχει οικονομικό κόστος εγκατάστασης και χρήσης.

Τα Θερμικά Καλώδια NEXANS απαιτούν κάποια συντήρηση;

Τα Θερμικά καλώδια NEXANS και η ενδοδαπέδια θέρμανση NEXANS, δεν χρειάζονται ποτέ καμία συντήρηση.

Χρειάζονται το λεβητοστάσιο και τα θερμαντικά σώματα;

Όχι δεν χρειάζονται. Η ενδοδαπέδια θέρμανση NEXANS, δεν χρειάζεται το λεβητοστάσιο και δεν επιβαρύνει το κτίριο με σωληνώσεις θέρμανσης. Ο χώρος του λεβητοστασίου παραμένει ελεύθερο δωμάτιο προς χρήση, ενώ ολοι οι χώροι του σπιτιού μας είναι απαλλαγμένοι από τα θερμαντικά σώματα.

Ποιά είναι η εγγύηση των Θερμικών Καλωδίων NEXANS;

Λόγω της υψηλής ποιότητας κατασκευής και της υψηλής απόδοσης τους , τα Θερμικά Καλώδια Νορβηγίας NEXANS και η ενδοδαπέδια θέρμανση NEXANS, προσφέρονται με 20 Χρόνια Εγγύηση.

Πόσος είναι ο χρόνος ζωής των Θερμικών Καλωδίων NEXANS;

Δεν υπάρχει όριο στον χρόνο ζωής των Θερμικών Καλωδίων NEXANS.

Πως πραγματοποιείται ο έλεγχος της ενδοδαπέδιας θέρμανσης;

Η Ενδοδαπέδια Θέρμανση NEXANS ελέγχεται με σύγχρονους ηλεκτρονικούς προγραμματιζόμενους θερμοστάτες. Ελέγχεται συγχρόνως η θερμοκρασία του χώρου και η θερμοκρασία του δαπέδου, σε κάθε χώρο χωριστά, με εύχρηστο τρόπο.

Ποιά είναι η εγγύηση των θερμοστατών;

Οι Θερμοστάτες της ενδοδαπέδιας θέρμανσης NEXANS προσφέρονται με 2 χρόνια εγγύηση.

Είναι ασφαλής θέρμανση;

Είναι από τις πλέον ασφαλείς θερμάνσεις. Δεν προκαλούνται διαρροές, δεν προκαλείται υψηλή θερμοκρασία δαπέδου και δεν απαιτεί την χρήση ή την αποθήκευση εύφλεκτων υλικών.

Είναι υγιεινή θέρμανση;

Η υψηλή ποιότητα της ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης NEXANS είναι ιδανική, ιδιαίτερα για χώρους με αυξημένες ανάγκες υγιεινού περιβάλλοντος. Η ενδοδαπέδια θέρμανση Θερμικών Καλωδίων NEXANS, αποδίδει ομοιόμορφη θερμοκρασία, δεν προκαλεί μετακίνηση σωματιδίων κρατώντας το περιβάλλον καθαρό, δεν προκαλεί ρεύματα αέρα στον χώρο, δεν δημιουργούνται επιβλαβή μαγνητικά πεδία και δεν επεμβαίνει στην υγρασία του χώρου, αποτρέποντας την ξήρανση της ατμόσφαιρας. Η λειτουργία της θέρμανσης είναι εντελώς αθόρυβη.

Μπορεί να τοποθετηθεί σε όλους τους τύπου δαπέδου;

Ναι, η Ενδοδαπέδια Θέρμανση NEXANS τοποθετείται σε όλους τους τύπους δαπέδου καθώς και σε ευαίσθητα δάπεδα, ξύλινα δάπεδα, παραδοσιακά δάπεδα και βιομηχανικά δάπεδα.

Μπορεί να τοποθετηθεί σε όλους τους τύπους κτιρίων;

Ναι, εκτός από τις σύγχρονες κατοικίες, πολυκατοικίες και κτιριακά συγκροτήματα, η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση NEXANS έχει εγκατασταθεί με επιτυχία σε ανακαινίσεις παραδοσιακών κτιρίων, ιστορικών κτιρίων, σε ξενοδοχεία, σε κτίρια μεταλλικού σκελετού, ενώ δε υπάρχει κάποιος περιορισμός στον τύπο των κτιρίων όπου εφαρμόζεται η ενδοδαπέδια θέρμανση NEXANS.

Τι συμβαίνει αν εγώ τρυπήσω το δάπεδο μου και κόψω το θερμικό καλώδιο;

Η πρόκληση ζημιάς σε θερμικό καλώδιο με τρύπημα του δαπέδου, είναι η μοναδική περίπτωση που μπορεί να προκληθεί βλάβη σε θερμικό καλώδιο NEXANS. Σε αυτήν την περίπτωση το θερμικό καλώδιο λειτουργεί σαν διακόπτης και σταματάει η λειτουργία του. Στην συνέχεια πραγματοποιείται ειδική ένωση του θερμικού καλωδίου στο σημείο της διακοπής και το θερμικό καλώδιο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Αν έχει καλυφτεί το δάπεδο στο σημείο της διακοπής, με ειδικό ηλεκτρονικό όργανο βρίσκουμε το σημείο της διακοπής και πραγματοποιούμε την ένωση.
Σε κάθε περίπτωση βίαιης διακοπής του θερμικού καλωδίου, το καλώδιο επισκευάζεται και η θέρμανση επαναλειτουργεί κανονικά, χωρίς πολλά μερεμέτια στο δάπεδο.